Olvasnivalók

Tartalom:

 • A "Belső Iránytű"
 • Az ERŐÁLLATOK/TOTEMÁLLATOK szerepe
 • Megszületett a legújabb Aura-Soma Egyensúlyüveg: B116. Mab Királynő, királykék/magenta
 • Mit tegyél, ha úgy érzed, hogy beleragadtál egy helyzetbe?
 • A HÁLA: vitamin a Léleknek
 • Hogyan őrizheted meg a középpontodat a nehéz helyzetekben is?
 • Féltékenység és Irigység
 • Hol akadhat el az életed, melyek a jelei és mit teheszt?

A "BELSŐ IRÁNYTŰ"

2019. 01.29.

Találd meg belső iránytűdet!

Szétszórtnak érzed magad? Úgy érzed, hogy folyton csak reagálsz a körülményekre, amiket az életed hoz feléd?

Akkor itt az ideje, hogy rálelj a saját belső iránytűdre.

Ha megtalálod a belső iránytűdet, akkor meg fogod találni a tiszta irányt, és hogy melyik úton is indulj, ami a célodhoz vezet. Valójában mindannyiunknak szüksége van a belső iránytűjére, ami vezet minket.

Ebben a rohanó világban fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az életünkben, a munka és magánélet között, valamint felelősséget vállaljunk saját életünkért. Sokan folyamatos rohanásban élnek, mindig csak reagálnak arra, amit épp eléjük hoz az életük és ritkán szánnak arra időt, hogy leüljenek és valóban átgondolják és megértsék, hogy mi is zajlik körülöttük tulajdonképpen.

Azok az emberek, akiknek tiszta céljaik vannak, azok sokkal elégedettebben élhetik az életüket, és könnyebben tudják a felelősséget is felvállalni az életükért.

Ha most éppen azt érzed, hogy nem Te ülsz a "vezető ülésben", akkor lehet, hogy kimerültnek, frusztráltnak és kiégettnek érezheted magadat.

Akkor most ülj le és kérdezd meg magadtól:

 • vannak világos céljaim az életemben?
 • melyik irányba hív a szívem?
 • mik a legfontosabb prioritások az életemben? Hogyan tudnék rájuk fókuszálni?

Fordíts most arra egy kis időt, hogy megvizsáld, hogy merre is tart az életed. Mivel is lennél elégedett és milyen változtatásokra lennél képes érte?

Az iránytű, amit keresel, az benned van. Ahhoz, hogy megtaláld a belső iránytűdet és a helyes irányt, be kell fektetned egy kis időt és energiát saját magadba. Mindannyiunknak van egy belső irányító rendszere, amit meghallhatunk, ha lecsendesítjük az elménket és megnyílunk a hangjára. Legyen a legfontosabb dolog most, hogy találd meg az életed irányát. Ha ezt elhatározod, vagyis döntesz erről, akkor már sokkal tisztábban fogod látni, hogy mire is fókuszálj.

Képzelj el egy benned lévő iránytűt, ami tudja, hogy mi a legjobb számodra és mi a Te utad és igazságod. Szánj most rá pár percet, hogy figyelj befelé. Fókuszálj erre a belső hangra és vezetésre. Képzeld is el, hogy követed a belső hangodat. Figyeld meg, hogy mit érzel, amikor a belső iránytűdet elkezded követni. Ez az iránytű el tud vezetni pontosan oda, ahova szeretnél eljutni.

 • milyen változást látsz az életedben, ha elkezded követni a belső iránytűdet?
 • mit mondanál? Mit mondanának mások?
 • hogyan éreznél?

Hozd meg a döntést, és a szándékod, hogy tisztán akarod látni a céljaidat és az irányt, majd engedd meg, hogy a belső iránytűd vezessen. 

"Amikor a kívánalmaidnak megfelelően alakítod a valóságot, akkor ÉLSZ.
Amikor az alakít téged, akkor nem.
Valahányszor meghajolsz a körülmények előtt, egy kicsit mindig meghalsz"
(Duncan Shelley)


Ha úgy érzed egyedül nem megy, akkor az alábbi szolgáltatások segíthetnek:
https://www.nettyterapia.hu/szolgaltatasok/
Az Erőállatok / Totemállatok szerepe

2019. 01.29.

"Ha szólsz az állatokhoz, ők is beszélnek hozzád,
és megismeritek egymást.
Ha nem szólítod meg őket,
ismeretlenek maradnak számodra;
pedig az ismeretlentől fél az ember.
És amitől fél, azt elpusztítja."
/Dan George törzsfőnök/


Alapvetően minden egyes feladatra, minden egyes problémára és eseményre a fejlődés lehetőségeként, tanulságként és leckeként kell tekintenünk, amelynek segítségével jobbá válhatunk, és önismeretre teszünk szert. Ebben nyújthatnak segítséget az erőt adó állatok. Akárki képes arra, hogy kapcsolatot teremtsen belső világával. Minden ott lakozik már bennünk. Minél inkább sikerül önmagunkat és a bennünk lévő erőt megértenünk, annál inkább képesek leszünk saját magunkról és másokról gondoskodni - már amennyire ezt ők igénylik, és megkérnek rá bennünket-, átalakulást előidézni, gyógyítani és segíteni rajtuk.

Természetesen saját magunkkal kell kezdenünk. Ahogy feltárul előttünk belső világunk, valamint nyitottá válunk az erőt adó állatokra (totemállatokra), és megvilágosodik üzenetük, egyre több tapasztalatot szerzünk, amelyek idővel egyre biztosabbá és tisztábbá válnak. A mi feladatunk, hogy az állatok szellemének ősi ismereteiről tapasztalatot szerezzünk, és ezáltal megleljük a visszavezető utat a minden létezővel való kapcsolathoz.

Az állatok a szellemi világ hírnökei. Az erőt adó állatok választanak ki bennünket azáltal, hogy megmutatkoznak, és nem fordítva.

A Napi Állati üzeneteket megtalálod a Facebook oldalunkon.

A tudatosság felé vezető úton az "erőállatok"/"totemállatok" nagy segítségünkre vannak. Itt az ideje, hogy az emberiség újra összekapcsolódjon az állatokkal és a természettel, és visszataláljon a saját lelkéhez. Csak így tudjuk visszaállítani az egyensúlyt a Földön.Megszületett a legújabb Aura-Soma Egyensúlyüveg: B116. Mab Királynő

2019. 01.29.

Megszületett az Aura-Soma rendszer legújabb üvege, 2019. január 14-én, 14 órakor.

Ő lett a 116. Egyensúlyüveg, melynek színei: Királykék/Magenta.
Az üveg neve pedig: MAB Királynő.

Fogadjátok szeretettel az Aura-Soma Akadémia vezetőjének (Mike Booth) első gondolatait az üvegről:

"A királykék arra szólít fel bennünket, hogy sokkal tisztábban lássuk önmagunkat és ahelyett, hogy önmagunk külső kivetítéseire összpontosítanánk, azt támogatja, hogy befelé nézzünk. Mivel a királykék most ebben az üvegben a magentával, annak fényes változatával kapcsolódik össze, nem a Mély Magentával, mint a B0-ban, arra is bátorít bennünket, hogy itélkezés nélkül nézzük, amit magunkban látunk. Ez az üveg egy igen jelentős változást jelez az Aura-Soma rendszerével kapcsolatban...

Utal arra, hogy az Aura-Soma valóban azoknak van, akik szeretnének emlékezni önmagukra (összeszedni saját magukat), hogy összerakva a részeket képesek legyünk olyan helyzetbe kerülni, amikor lényünk különböző aspektusait össze tudjuk hozni. Kisebb hangsúlyt fektetve arra, amit a dolgokról gondolunk vagy ahogyan érzünk, és felfogjuk lényünk azon aspektusait, amint a tudat tiszta kék egéről elvonulnak a felhők. A kristálytiszta tudat az éjszakai égbolttal összefüggésben tükröződik az üveg tudatos szintjén, a felső részben. A tudattalan/tudat alatti aspektus, a magenta azt mutatja, milyen fontos, hogy a törődésünket, a melegségünket és szeretetünket a kis dolgokra irányítsuk, ahogyan kezdjük kimutatni másoknak az önmagunkra vonatkozó együttérzést, ahogyan megtalálhatjuk az utat a különbségek leküzdésére. A magenta támogatja bennünk az integráció lehetőségét, a belső konfliktusok ellentmondásainak integrációját, amelyeket elkerülhetetlenül meglátunk, ahogy kezdünk mélyebbre jutni önmagunkban, vizsgálva mélyebb szintjeinket. ...

Mab Királynő a tündérek királynője.

Mab Királynő számos teológiai és művészi munkában megjelent, Shakespeare is hivatkozik rá a "Rómeó és Julia" c darabban, és az ír mondavilágban Mab gyakran úgy szerepel, mint Maebh, Medb és Maeve. Medb úgy ismert, mint a háború és termékenység kelta korlátlan uralmú Istennője. ..."


Amennyiben szeretnél üveget rendelni, vagy Aura-Soma konzultáción részt venni, akkor e-mailben jelezd felém: https://www.nettyterapia.hu/aura-soma/


Mit tegyél, ha úgy érzed "beleragadtál" egy helyzetbe?

2017.  május 9.

Mit tegyél, ha úgy érzed "beleragadtál" egy helyzetbe?

Mindannyiunkkal előfordult már ilyen, sőt még ezután is bármikor találhatod magad ilyen állapotban.

 • Ilyenkor úgy érzed, hogy teljesen elvesztél az erdőben.
 • Az álmaid útja ilyenkor teljesen rossz iránynak tűnik.
 • Félelem, ön-, vagy mások hibáztatása, ítélkezés, kritizálás ütheti fel a fejét.
 • Vagy egyáltalán nem is tudod, hogy mi az álmod és hogyan érd el.
 • Vagy van egy bizonyos szituáció, amibe beleragadtál és semmi ötleted és kulcsod nincsen a továbblépéshez.

Az ilyen tapasztalásokkal többször is találkozhatsz az életben. Csak a kérdés, hogy meddig maradsz benne?

A "beragadás" oka lehet:

- Félelem (amely megmutatkozhat lustaság, ellenállás, nyugtalanság, zaklatottság, halogatás formájában)

- Isteni Időzítés (pl. nincs most épp itt az ideje a cselekvésnek)

- "Ideje pihenni"

Hogyan tudod, hogy melyik eset áll fenn éppen? Sehogy. Mert mindegyik érzés nagyon hasonló, és amikor beragadt állapotban vagy, nagyon nehéz megkülönböztetni ezeket.

Bármelyik forma beragadás közepette is találod magad, az alábbi lépések segítenek, amik kiemelnek ebből az állapotból.

1. Ismerd fel, hogy "beragadtál" egy helyzetbe

A tudatosítás mindig az első lépés, hogy felülemelkedj valamin.

Ha észrevetted, hogy "megrekedtél", akkor gratula! Mivel már 85%-ban ki is jöttél belőle.

A legjobb barométer az életedben a saját érzelmi állapotod.

Kérdezd meg magadtól: "Hogy érzem magam most?"

A negativitás és frusztráció spiráljának tudatosításával, máris elkezdesz dolgozni a kifelé jövésen.

Amikor tudatosítod a "beragadást", akkor hirtelen a helyzet megfigyelőjévé válsz, és már nem a dráma áldozata leszel. Amikor már látod mindkét szerepet, akkor egyszerre válhatsz megfigyelővé és áldozattá, akkor a megfigyelő segítheti az áldozatot kiemelni az adott szituációból.

2. Legyél kedves és törődő magaddal

Gyakran éppen az önmagad kritizálása tart a "beragadt" állapotban, ami azt mondogatja, hogy "hogyan kellene lenni"..., "nem vagy elég jó", "nem vagy elég hasznos", "lusta vagy..." stb. Hallottad már ezeket magadtól?

Tudnál inkább úgy tekinteni magadra, mintha ha pl. az 5 éves lányod lenne egy szituációban?

Kedvesség, Törődés. Szeretet.

Kérdezd meg magadtól, hogy abban a pillanatban mi a legkedvesebb dolog, amit tehetsz magaddal?

Ha az a válasz, hogy feküdj le pihenni 10 percet, akkor tedd azt! Egyébként sokszor már ennyi is segíteni fog, mivel lehetséges, hogy csak túlhajszoltad magadat.

3. Mozogj! (Mozgasd meg az energiát magadban)

A leggyorsabb és legjobb módja a feszültségek oldásának, ha kimozgod magadból a lehúzó érzéseket.

A mai társadalomban könnyű megtanulni, hogy hogyan nyomd le az érzéseidet, és ne is mutasd ki. De nézz meg egy gyereket például, hogy milyen gyorsan megváltozhatnak az érzései egyik pillanatról a másikra. Ők még nincsenek kondicionálva ahhoz, hogy elrejtsék az érzéseiket.

Így, amikor lehúzó érzéseket tapasztalsz, vagy beragadást, akkor MOZGASD meg az energiát magadban!

De az is hasznos lehet, ha elkezdesz lélegezni tudatosan, hiszen ez is megmozgatja az energiát.
Állj fel és sétálj, vagy végezz pár egyszerű test gyakorlatot, amíg azt érzed, hogy kiment belőled a lehúzó energia.

A pillanatnyi lehetőségekhez képest, az éneklés, vagy egyéb hangok kiadása (kiabálás, sírás stb..) is segíthet.

4. Pihenj egy kicsit és csinálj valami mást

Ha túl sokáig végzed ugyanazt a tevékenységet, akkor az is okozhat "beragadást".

Ebben az esetben hagyd abba egy kicsit és csinálj valami mást.

Tegyél valami olyat, amit szeretsz... pl. hallgasd meg a kedvenc zenédet, hallgass meg egy rövid meditációt, menj el sétálni, nézd a felhőket, igyál egy finom turmixot stb...

5. Hívd fel a barátodat

Ha beszélsz valakivel, az is ki fog zökkenteni a lehúzó helyzetből. (Csak vigyázz, hogy NE KÖZÖS SAJNÁLKOZÁS legyen belőle!)

Ha a barátod szeretne segíteni neked, akkor eljátszhatjátok a következőket:

Képzeljétek el, hogy a barátod tart neked egy hatalmas kosarat, amibe te beleteheted az összes negatív érzésedet, pl. félelmeket, frusztrációt, feszültséget stb....

Amikor készen vagy, akkor elképzelitek, hogy a barátod ezt a kosarat eldobja, vagy odaadja az Angyaloknak stb...
Arra fontos ügyelni, hogy a barátod ne mondjon semmit, ne ítélkezzen, ne akarjon tanácsokat osztogatni, ne akarja megoldani a helyzetet...
Csak egyszerűen figyeljen, hallgasson és tartsa neked a kosarat. Így ő nem fog belevonódni a te lehúzó energiáidba.

Már sokszor az is segít felülemelkedni, ha kimondod, amiket gondolsz és érzel.

6. Kérj segítséget szakértőtől

Ha a fentiek mégsem segítenének eléggé, akkor sokkal mélyebb a nehézséged gyökere, ilyenkor pedig kérj szakértői segítséget az okok feltárásához és az elengedéshez.


Olvass tovább, ha szakértői segítségre van szükséged: https://www.nettyterapia.hu/szolgaltatasok/

-A.A.Zs.-


A HÁLA: vitamin a Léleknek

Te miért vagy ma hálás?
2017.03.08.

Mi is a HÁLA érzése?

"A Hála érzését úgy tudom leírni, hogy a szívemből szétárad egy melegség érzés és átjárja az egész testemet, sőt nem csak a testemet, de az egész Lényemet. Van, amikor még a szemeim is könnybe lábadnak, de persze ezek nem fájdalom vagy szomorúság könnyei, hanem az Örömé. "

Te mikor éreztél hálát a szívedben utoljára?

Amikor hálát érzel: eltűnik a félelem.
Amikor hálát érzel: eltűnik az aggódás.
Amikor hálát érzel: eltűnik a feszültség.
Amikor hálát érzel: eltűnnek a negatív gondolatok.

Ezeket felváltja az ÖRÖM és NYUGALOM.

Próbáld ki!
Ha felmerül benned legközelebb valamilyen lehúzó, negatív gondolat, akkor csak idézz fel magadban egy olyan helyzetet, amikor hálát éreztél. Engedd meg, és érezd ahogy a szívedből elindul a melegség és szétárad az egész testedben. Hipp-hopp közben a negatív gondolat át is alakul pozitívvá.


Miért is lehetsz hálás?

Biztos vagyok benne, hogy tudsz ilyeneket találni minden nap, ha figyelsz rá. Itt nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen lehetünk apró pici dolgokért is hálásak. Pl. ha észreveszel egy szép kis virágot, látsz elrepülni egy pillangót, madarakat, vagy éppen rádmosolyog egy ismeretlen arc az utcán. Ezek mind az ÉLET PILLANATAI.

Vedd észre ezeket a mindennapjaidban, hidd el, hogy sokkal örömtelibbé fognak válni.
Fókuszálj a jelenre és figyelj!

Esténként elalvás előtt érdemes az egész napodat átgondolni, és sorolj fel legalább 5 dolgot, amiért aznap hálás lehetsz. Sokkal jobb lesz ilyen gondolatokkal elaludni is.

Miért jó a Hála?

1. A Hála segít, hogy a jelenben legyél.
2. A Hála eloszlatja a mérgező érzéseket (harag, irigység, depresszió, ellenállás).
3. A Hálás emberek, sokkal jobban kezelik a stresszt.
4. A Hála erősíti az önértékelést és a kapcsolatokat.

Amikor Hálát érzel, Boldog vagy. Még nagyobb Hálát érzel, amikor elfogadod a jelen pillanatot; ekkor az elme kiürül és a szív megtelik szeretettel. Ez a kulcs a Boldogsághoz.

"A Hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod." Osho

NE FELEDD: Ahhoz, hogy ki tudd fejezni mások iránti háládat, először önmagaddal szemben kell hálát mutatnod.

 -A.A.Zs.-
Az alábbi linken találsz egy vizualizációs gyakorlatot, amit bármikor elvégezhetsz, ha szeretnéd magad emlékeztetni a HÁLA érzésére: https://soundcloud.com/nettyterapia/hala-gyakorlat-nettyvel


Hogyan őrizheted meg a középpontodat a nehéz helyzetekben is?

2017.01.08."Hogyan tudom a középpontomat megőrizni; földelve és a szeretet/bőség érzéséhez kapcsolódva maradni?"

A válasz a következő:

"ÉPÍTS FEL MAGADBAN BELSŐ RUGALMASSÁGOT":

 • Válaszd a kedvességet és jóindulatot (erőszakmentességet)!
 • Válaszd a nyugalmat!
 • Válaszd a szeretetet a félelem helyett!


Mit is jelentenek ezek bővebben?

1. KEDVESSÉG ÉS JÓINDULAT (ERŐSZAKMENTESSÉG)

Kezdd saját magaddal.

 • Törődj magaddal fizikai szinten (sétálj, táplálkozz egészségesen, aludj eleget, meditálj, jógázz, használd a természet gyógyító erejét.).
 • Törődj a kapcsolataiddal (családoddal, barátaiddal, kollégáiddal, közösségeddel).
 • Törődj a pénzügyeiddel (engedd az áramlást a bevétel és kiadás között).
 • Törődj magaddal mentális szinten (ne hagyd magad befolyásolni a média által, és egyéb félelem és zűrzavar-keltők által).
 • Törődj magaddal spirituális szinten (kapcsolódj a Lelkeddel).
 • Legyél kedves saját magaddal! (Hogyan szűnhetne meg az erőszak a világban, ha saját magaddal nem vagy kedves és törődő?)

2. NYUGALOM

Lépj ki a "félelem és küzdelem gerjesztés" paradigmájából, és fogadd el, ami éppen van.

Használhatod ezt a mantrát: "Habár ez a szituáció most nem a legideálisabb, de elfogadom, hogy ez van ebben a pillanatban."

Ismételd ezt, - ha szükséges, akkor többször is- és lélegezz közben mélyeket.

3. VÁLASZD A SZERETETET A FÉLELEM HELYETT

Mielőtt bármit teszel, kérdezd meg magadtól: "A Szeretet vajon mit tenne?"

Ha nem tudsz valamit a Szeretet nézőpontjából tenni, akkor inkább NE cselekedj!

Ha a félelem és a stressz uralkodik el rajtad, akkor állj meg és lélegezz, fogadd el a helyzetet, menj vissza a 2. pontban leírt mantrához és tegyél valami jót magaddal (igyál egy teát, sétálj...stb). Ha egy magasabb nézőpontból tekintesz a szituációra és nem dühből vagy félelemből reagálsz, akkor teljesen másképp fogod látni. A félelem és a düh közben eltűnik és átalakul nyugalommá.

NE FELEDD: KEDVESSÉG, NYUGALOM, SZERETET

Készítettem egy rövid kis gyakorlatot, amit szeretettel ajánlok. Bármikor elvégezheted, ha szeretnéd a béke állapotát magadban visszaállítani.

Az alábbi linken találod a hanganyagot: https://soundcloud.com/nettyterapia/belso-beke-gyakorlat-nettyvel


-A.A.Zs.-


Féltékenység és Irigység

2016. augusztus 3.

A napokban kezembe került egy angol nyelvű írás, amit úgy éreztem, hogy megosztanék másokkal is. A témája eléggé aktuális, mivel szerintem mindenkit értint, ha bevalljuk, ha nem.

Így kezdődött a szöveg: "A Féltékenység és Irigység rendkívül fontos érzések, mivel megmutatják, hogy mit is akarsz." Tulajdonképpen teljesen tisztán mutatják meg a vágyaidat. Ezek az érzések, ebből a nézőpontból nem is mumusok. A mostani időkben nagyon fontos, hogy megtanuljuk, hogyan kezeljük ezeket az érzéseket. Többek között, mert szinte már majdnem mindenki hozzá van kapcsolódva a legnagyobb "irigység - indító" hálózathoz a világon - a Facebookhoz. Ott - látszólag - mindenki boldog, éppen szerelembe esett, gyönyörű helyeken nyaral, új ruhát, autót vett... stb. Elég egy pillantás valaki oldalára és máris azt érezheted, - ha az neked épp nincs, de szeretnéd - amivel ő villog-, hogy kevesebb vagy másoknál.

Ha nem tanulod meg, hogyan kezeld az irigység-mumusodat és hogyan fordítsd át ezeket az érzéseket egy erőteljes pozitív erővé az életedben, akkor totálisan eluralkodhat rajtad a zöldszemű szörnyeteg és beleragadhatsz a negativitásba.

A féltékenység és az irigység egy kétélű kard - használhatod jól is vagy rosszul is. A rosszabbik verzió sajnos, ami a legelterjedtebb működés: Ahelyett, hogy felismernéd az érzés Ajándékát -

 • Rosszindulatúvá és undokká válsz az adott illetővel kapcsolatban. Sztorikat gyártasz - a magad megnyugtatására - hogy biztos valami más nem stimmel vele, csakhogy jobban érezd magad.

VAGY

 • Belehajszolod magad abba a gondolatmenetbe, hogy nem vagy elég jó/ nem vagy elég okos/ nem vagy elég fiatal/ nem vagy elég gazdag stb...

VAGY

 • Beleragadsz egy olyan gondolatba, hogy micsoda áldozat vagy te, hogy ha másnak megadatik, akkor neked miért nem.

VAGY

 • Belerakod magad abba gondolatba, hogy miért nem veled történik ilyen soha.

Az Irigység és a Féltékenység ebben az álruhában megkeményíti a szívedet és teljesen tönkreteheti az egész életedet.

Nézzük hát meg, hogyan tudod ezeket az érzéseket inkább jól felhasználni és a javadra fordítani 5 lépésben:

 1. Legyél tudatos és vedd észre magadban a féltékenységet vagy irigységet, és ismerd fel, hogy ez mutatni akar neked valamit.
 2. Fejtsd meg és tudatosítsd, hogy mi is az a dolog, amit akarsz (amire féltékeny vagy).
 3. Áldd meg azt a dolgot, amit szeretnél és azt a személyt, akinek már van. Talán ezt hangosan is kimondhatod. Pl. Megáldom X.Y-t, és az ő gyönyörű, új autóját" (vagy azt, ami az irigységed tárgya)

Ez egy nagyon fontos lépés, hogy az energia átalakuljon és elmozduljon a gondolkodásod a bőség irányába.

Gondolkozz csak el ezen: Amikor Te az álmaidat élnéd, nem azt szeretnéd, hogy a körülötted lévő emberek is örüljenek ennek, ahelyett, hogy irigykednének rád a hátad mögött?

    4.    Jelöld ki az irányt az álmaid elérése felé, és tegyél is érte, hogy megtörténhessen veled.

    5.    Ha elég bátor vagy, akkor azt is megteheted, hogy beszélgetsz az illetővel és tanácsot is kérhetsz tőle, hogy hogyan érte el az álmait.

Így ha legközelebb a Facebookot nézegeted, és felüti fejét benned a zöldszemű szörnyeteg, akkor tudd, hogy nincs ezzel semmi baj, csak emlékezz erre az 5 lépésre, hogy előnyt kovácsolhass belőle.

-A.A.Zs.-


Hol akadhat el az életed, melyek a jelei és mit tehetsz?

Mindenkinek eljöhet olyan időszak az életében, amikor külső támogatásra, segítségre van szüksége, hogy előrébb tudjon lépni. Ez egyáltalán nem szégyen, merj segítséget kérni, ha szükséged van rá!
Bizonyos helyzetekben egy külső szakember, sokkal jobban rálát a "problémáidra". Helyetted nem dönthetek az életedben, de a lelki támogatást, módszereket és lehetőségeket biztosítani tudom. Az alábbiakban mindegyik témánál találsz kérdéseket, amiket érdemes átgondolni. Ha sikerül egyedül megtalálnod a válaszokat és a megoldást, akkor örülök, hogy segíthettem. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, és külső segítségre van szükséged, akkor bátran keress meg!

1. Családi problémák, PÁRkapcsolat

Ha:
 • Valamilyen megoldatlan dolog van a családodban;
 • Aggódsz a családon belüli függőségi viszonyok miatt (pl.szülő-gyermek);
 • Nincs társad, de vágysz a kapcsolatra és intimitásra;
 • Házasságban vagy komoly kapcsolatban élsz, de úgy érzed, hogy mégsem vagy boldog.

Akkor a következő kérdéseket érdemes átgondolni:

 • Mi is történik pontosan most a családomban?
 • Mire van most szüksége a legjobban a családomnak most?
 • Hogyan kezelem a stresszt és a túlterheltséget a családomban?
 • Mi a fontos számomra? Mi a fontos a családom számára?
 • Ha túlterhelt vagyok, hogyan tudnék támogatást kapni?
 • Mi az amit értékelek a családomban?

2. Munka, karrier, pénz

Ha:
 • Nehézségeid vannak a munkatársaiddal;
 • Kiégett, lehangolt vagy, és már nem érzed a motivációt és a szenvedélyt a mostani munkádban;
 • Nem találod az egyensúlyt a munka és a magánéleted között;
 • Elveszítetted a munkádat.

Akkor a következő kérdéseken érdemes elgondolkodni:

 • Elégedett vagyok a mostani munkámmal/munkahelyemmel?
 • Milyen változtatásokat tudnék megtenni, hogy egyensúlyba hozzam a munkám és a magánéletem?
 • Milyen munka töltene el örömmel?
 • Mennyire értékelem saját magamat?

3. Céltalanság

Ha:
 • Aggódsz amiatt, hogy nem tudod, mit csinálj az életeddel;
 • Üresnek, céltalannak és motiválatlannak érzed magad;
 • Nincs elég időd magaddal törődni, hogy új irányokat fedezhess fel;
 • Úgy érzed, hogy mindenben és mindenkiben csalódtál.

Ezen a tapasztaláson a legtöbben átmegyünk, és ilyenkor tényleg szükség van valakire, aki irányt mutat, és segít tisztán látni, amíg átmész ezen az időszakon. Fontos, hogy keress valakit, aki segít és biztonságos támogatást ad.

Akkor a következő kérdéseken elmélkedj el:

 • Mi is történik velem most?
 • Hogy is érzek most valójában és mit szükséges most tennem, hogy tovább tudjak lépni?
 • Mi gátol meg attól, hogy megtegyem a szükséges lépéseket?
 • Mit üzen most számomra a Lelkem? Hogy hallhatnám meg a Lelkem hangját?
 • Hogyan kérhetnék segítséget?

4. Múlt elengedése

Ha:
 • Boldogtalannak érzed magadat, mert nem érted el az életedben azt, amit szerettél volna;
 • Valamely múltban történt esemény(ek) még mindig haraggal, fájdalommal és nehezteléssel tölt el;
 • Úgy érzed, hogy belefáradtál, és már nincs több energiád a változtatásra.

Nagyon fontos, hogy tudatosítsd, hogy mi az ami miatt még mindig haragszol a múltból és megtalálni az útját, hogy elengedd és megbocsáss.

Akkor a következő kérdéseket érdemes átgondolni:

 • Van valaki a múltamból, akinek nem tudtam megbocsájtani valamiért a mai napig?
 • Saját magamnak is meg kellene bocsájtanom valamiért?
 • Képes vagyok elfogadni a múltat és elengedni?

Ha megteszed ezeket a lépéseket, akkor elkezdhetsz megszabadulni a múlttól.


5. Veszteség

Ha:
 • Elveszítetted a szüleidet és nem tudsz megbírkózni a fájdalommal;
 • Elveszítetted a gyermekedet és nem tudsz megbírkózni a fájdalommal;
 • Elveszítetted a leendő gyermekedet - vagy elvetéltél - és nem tudod feldolgozni a fájdalmadat.

Nem csak a halál, de más egyéb dolgok elvesztése is járhat ugyanazzal a fájdalommal, például a gyermekkori álmok elvesztése, saját eddig énképünk elvesztése, az életcélunk elvesztése stb. De hogyan is épülhetünk fel ezekből a veszteségekből, hogy visszanyerjük az egyensúlyunkat? Ez gyakran hatalmas kihívás lehet, hogy megbírkozzunk vele, és új alapokra és tisztánlátásra leljünk a veszteségek ködéből.

Az alábbi kérdéseken elmélkedj el:

 • Általában hogyan kezelem a veszteséget az életemben? Önmagam büntetésével próbálok megbírkózni vele?
 • Általában ilyenkor elzárkózom másoktól, és egyedüllétbe vonulok, vagy inkább külső segítséget kérek?
 • Vannak olyan veszteségeim a múltból, amikkel még nem tudtam szembenézni és nem tudtam tisztázni őket?
 • Hogyan szoktam tanulni a múltam nehézségeiből? Milyen hatással vannak a Lelkemre ezek a múltbeli veszteségek?

Ha úgy érzed, hogy külső támogatásra van szükséged, bármelyik nehézséggel is állsz szemben, akkor bátran keress meg: https://www.nettyterapia.hu/bejelentkezes/